Vladan Matić (©AFP)
Vladan Matić (©AFP)

Šapčani pucaju na titulu: Metaloplastika predstavila Vladana Matića

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 13:29

Nekadašnji selektor Srbije i zvanično na klupi bivšeg dvostrukog šampiona Evrope

Metaloplastika je prošle sezone uspela da osvoji Kup Srbije u Leskovcu, "otkine" jedan od 12 trofeja u prethodne četiri godine koji su završavali u vitrinama Vojvodine. Naredne sezone – cilj je napad na titulu.

Da Šapčani imaju visoke ambicije pokazalo je angažovanje nekadašnjeg selektora Srbije i trenera PIK Segeda, Celja i Tatabanje, Vladana Matića.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje se vraća u rodni grad posle skoro tri decenije. Predstavljen je u prostorijama kluba kao novi trener.

Rukometni klub Metaloplastika je oduvek za ciljeve imao samo najviše standarde i posle osvojenog pehara Kupa Srbije, smatramo da je saradnja sa Vladanom Matić jedan od preduslova da se u Šabac donese dugo očekivana titula prvaka države. Vladan je dete Metaloplastike i kao iskusni trener koji je iskustvo sticao u najboljim klubovima Mađarske i Slovenije, sigurni smo da će dati sav svoj doprinos da se do dugo čekanog cilja dođe”, rečeno je u šabačkom velikanu, nekadašnjem dvostrukom šampionu Evrope.

Matić je igračku karijeru gradio u Metaloplastici, Crvenoj Zvezdi, Partizanu i Pik Segedu. Kao trener vodio je Ferencvaroš, Celje Pivovarna Laško, Segedin i Tatabanju, a bio je i pomoćnik u reprezentaciji Mađarske, kao i selektor Srbije pre osam godina.

20.00: (4,40) Turska (9,00) Makedonija (1,30)

Vladan Matić je potpisao jednogodišnji ugovor. Na klupi Metaloplastike zameniće crnogorskog stručnjaka Miodraga Kažića koji je s klubom već prve trenerske godine u najkvalitetnijoj rukometnoj ligi Srbije, doneo pehar osvajača Kupa prof. dr Branislav Pokrajac. Kažić ostaje u klubu, radiće s mlađim selekcijama šabačkog velikana.


tagovi

Rukometna superligaARKUS ligaVladan MatićMetaloplastikaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara